Bloggbild

Uppgifter: Förre HV-stjärnan till Kina

Den tidigare HV-backen Anssi Salmela, som den gångna säsongen representerade Brynäs, kan nu lämna Sverige för spel i Kina.

Det är den ryska sajten Championat som skriver att Salmela och Tukka Mäntylä, som representerat Frölunda och Luleå, är klara för spel i den nybildade kinesiska KHL-klubben Red Star Kunlun.

Salmela står utan kontrakt och var med på JKPG Lives lista av potentiella nyförvärv till HV71. Nu ser det i stället ut som att det åter blir spel i KHL för den 31-årige backen som tidigare representerat Avangard Omsk.

Nässjö värvar från Montenegro

Nässjö Basket har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför den kommande säsongen. Klubben värvar in pointguarden Milos Latkovic. Kontraktet gäller över säsongen 2016/17, skriver Nässjö på sin hemsida.

Nässjös sportchefer Homelius och Classon:

– Väldigt spännande spelare som vi tror kommer överraska många i Basketsverige!  Latkovic är ruskigt ”basketsmart” och han kommer givetvis producera på egen hand men han kommer också göra våra övriga spelare ännu bättre. Spännande också att se hur  hans längd som pointguard kan påverka vårt spel såväl offensivt som defensivt.

Latkovic, född 1993, kommer närmast från KK Lovcen Basket.

– I’m really happy that we made a deal. I have a good feeling after signing with Nassjo, this is step forward in my carrier, and I’m ready to show me in best possible light! Only words of prise i heard about club and the city, and I’m so excited for incoming season. Hole life dreaming big, and that’s it what i expect of season, big things to come after hard works, säger Latkovic i en kommentar.

Ingen återkomst till HV71 – stjärnan flyttar utomlands

Det blir ingen Toni Rajala i HV71:s tröja nästa säsong. Forwarden, som sköt 32 (17+15) poäng på 52 grundserie-matcher med Luleå i SHL den gångna säsongen är klar för spel med EHC Biel i den schweiziska högstaligan.

Rajala representerade HV71 under säsongen 2013/14. Då blev det 30 (13+17) poäng på 37 matcher för den nu 25-årige finländaren.

Forwarden var visserligen inte omskriven som ett hett HV-spår i jakten på ytterligare nyförvärv. Men det var förstås inte otänkbart att Rajala kunde ha hamnat i den blågula-tröjan då han efter säsongen stod utan kontrakt.

Så sent som för två veckor sedan toppade han JKPG Lives lista på åtta spelare som kan hamna i HV71.

LISTA: Spelarna vi vill se i J-Södra

Det börjar vankas övergångstider. Ett par allsvenska klubbar har redan presenterat värvningar som kommer ta plats i respektive lag efter sommaruppehållet.

Hos Jönköpings Södra har det ännu varit lugnt. Men Sillybloggen har tagit fram en lista på kontraktslösa spelare vi skulle kunna tänka oss se i den gröna tröjan till hösten.

Målvakt
Det är ingen hemlighet att J-Södra letar efter en målvakt som kan stötta Damir Mehic med tanke på Anton Cajtofts skada.

Davor Blazevic – målvakten med ett förflutet i BP står utan kontrakt och var på gång till J-Södra redan i våras. Då satte förbundet stopp. Blir det ett korttidskontrakt i sommar?

Marius Berntzen – har tränat med Södra sedan i måndags. Svårt att bedöma norrmannens kvaliteter. Men klubben ser uppenbarligen något i honom.

Försvarare
Ingen position där J-Södra behöver känna sig särskilt oroliga. Såväl ytterbackar som mittbackar har varit stabila under våren. Det enda hotet är egentligen om en spelare som André Calisir lämnar.

Mittfältare
Amerikanen Jackson Yueill, 19, provtränar med J-Södra just nu. Finns inte så mycket tänkbara, eller till och med önskvärda, mittfältare som står utan kontrakt som Sillybloggen gärna skulle se i den gröna tröjan.

Johan Andersson – den eviga talangen har nu hunnit bli 32 år. Efter flera år i Norge tog det efter förra säsongen slut i Lilleström. En bra ytter som i sina bästa stunder skulle kunna ta en plats i J-Södras elva. Men det känns otroligt att nykomlingen skulle vara intresserad av yttern.

Petter Andersson – har haft en tung period med en tuff knäskada. Lär troligtvis hamna i Hammarby om han återvänder till Sverige.  Men visst hade det varit roligt att se Andersson briljera på J-Södras innermittfält? Kanske i en någon framskjuten position.

Forwards
Det går ju inte att säga annat än att lånet av Pawel Cibicki har varit klockrent. MFF-spelaren har verkligen varit en positiv injektion hos J-Södra. Men det är ännu oklart om 22-åringen blir kvar i klubben efter säsongen. Forwarden har fortfarande ett år kvar på kontraktet med MFF.

Bakom Cibicki finns det ett par spelare som skulle kunna ta den där framskjutna positionen. Men laget hade kanske mått gott av ytterligare en stabil forward.

Samuel Armenteros – en riktig drömvärvning! Den forna HFF-talangen offentliggjorde på Twitter för ett par veckor sedan att han i sommar står utan kontrakt. Är kanske fortfarande för bra för Allsvenskan. Men det hade varit riktigt intressant att se 26-åringen ta ett år i Södra innan han ger sig ut i Europa ännu en gång. Spelade den gångna säsongen i FK Qarabag i Azerbajdzjan.

Pär Ericsson – bröt nyligen kontraktet med Kalmar FF. Har varit på J-Södras radar tidigare. Inte otänkbart att vi skulle kunna få se honom på ”Vallen” i höst.

Inför transferfönstret: J-Södra-spelarna med utgående kontrakt

I mitten på juli öppnar återigen det svenska transferfönstret. Jönköpings Södra har inga spelare med utgående kontrakt i sommar. Men ett flertal spelare har kontrakt som går ut efter säsongen. Dessa spelare går därmed in på sitt sista kontraktshalvår och kan därmed börja uppvaktas av andra klubbar.

Någon kanske till och med blir såld under transferfönstret för att få ut pengar för spelaren.

Spelare med utgående kontrakt:

Målvakter
Damir Mehic (2016-12-31)

Försvarare
Joakim Karlsson (2016-12-31)
Viktor Rönneklev (2016-12-31)
Alex Portillo (2016-12-31)

Mittfältare/forwards
Jesper Svensson (2016-12-31)
Robert Gojani (2016-12-31)
Tommy Thelin (2016-12-31)
Pawel Cibicki – lån från Malmö FF avslutas
Simon Dimitrijevic (2016-12-31)

Silly-bloggens analys:

Det känns otroligt att J-Södra skulle släppa någon av dessa spelare under sommarfönstret. Dessutom känns det väldigt troligt att de flesta kommer förlänga med klubben – speciellt om de gröne klarar kontrakt senare i höst.

Tommy Thelin känns given för en kontraktsförläning. Mehic, Svensson, Karlsson och Rönneklev likaså. Gojani är en yngre spelare som får mycket beröm. Kan vara intressant för andra klubbar. Men J-Södra sitter i ett jättestort förarsäte när det gäller att få mittfältarens signatur.

Med tanke på sin succévår kommer Cibicki efter säsongen förmodligen återvända till den skånska myllan där han kanske kommer att få sin sista chans i MFF-tröjan. Beroende på hur MFF:s trupp ser ut kommande säsong är det kanske inte otroligt att han återvänder till Småland och Jönköping. Dessutom har J-Södras nummer 22 sagt att han trivs i klubben.

Portillo har inte fått spela så mycket. Känns osäkert om han stannar i Jönköping även nästa år.

Stjärnbacken lämnar HV71

Det har ryktats under en tid. Nu är det klart.

HV71 och backen Ryan O’Byrne går skilda vägar. Backen kom till HV71 inför förra säsongen och skrev ett tvåårskontrakt som nu alltså bryts i förtid.

– Ryan kom inte riktigt upp i den nivån vi förväntade oss under förra säsongen. Det är en tuff konkurrens på backsidan och vi kommer inte kunna erbjuda den speltiden som han vill ha. Vi tackar Ryan för sin tid i HV71 och önskar honom lycka till i sin framtida hockeykarriär, säger HV71:s sportchef Johan Hult i ett pressmeddelande.

Så är läget i topplaget – han kan ansluta

Nässjö Basket åkte ut i kvartsfinalen mot Borås Basket den gångna säsongen. Laget har redan hunnit säkra upp flera namn inför den kommande säsongen. Men det finns fortfarande vissa frågetecken i truppen. Såhär ser läget ut just nu.

Klara namn:
Jonathan Peleg
Mantas Griskenas
Wictor Grenthe
Raúl Jiménez (tränare)

Ryktas in:
Daniel Eliasson (Sundsvall Dragons)

Ryktas ut:
Aleksa Solevic

Oklart (utgående kontrakt):
Darling Cole
Filip Djuran
Hajzer Ismaili
Eddie Alm
Karim Wazzi
Dartaye Ruffin
Abdou Medjedoub
Kristian Heder Ternell
Tanju Yulman

Tipsa oss! Har du någon silly-nyhet inom vilken sport som helst? Skicka ett mail till [email protected].

/Sillybloggen

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult