Storförlust för Tord

Unga Tord-killarna åkte på stryk igen.
Mot serieledaren Nässjö blev det en 3-0 förlust.

Tord saknar en anfallare. Någon på läktaren sade att Tord inte har haft en anfallare sedan Joakim Dahlström spelade i laget för drygt två år sedan. Mot seriefavoriten Nässjö blev det en ny förlust och noll mål framåt.

Tidigt mål
Nässjö tog tidigt ledningen efter åtta minuter när Milos Mladenovic smakade upp bollen i nättaket via ribban. Det ska nämnas att anfallaren var misstänkt för offside.
– Det är som vanligt. Vi släpper i ett tidigt och onödigt mål. Offside eller inte offside, vi ska inte släppa in ett sådant mål, säger mittbacksgeneralen Dennis Bilanovic.

Tord kom sakta men säkert in i matchen men trots det var det Nässjö som hade målchanserna. På en hörna hade gästerna bollen på mållinjen som en försvarare tog undan.

Såg rött kort
Det dröjde inte länge innan Nässjö utökade sin ledning till 2-0 efter att anfallaren Christopher Ramirez lobbat in bollen i mål. Ramirez var en karaktär som visade prov på hög klass med löpningar och en rörelse som Tord hade problem med.

Sju minuter senare fick Calle Åberg sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.
– Jag tyckte det var rättvist att han fick det. Han har haft mycket utanför fotbollen att tänka på.

Med kvarten kvar frispelades Juan Cruz som enkelt placerade in 3-0. Tord var snabbt därpå nära att reducera när högerbacken Tobias Hjalmarsson fick sin nick bortplockad på mållinjen. Det var det närmsta hemmalaget kom i en match som var gästernas för dagen.

Sex poäng på sex matcher
Förra säsongen vann bägge mötena mot Nässjö men på Rosenlund den här fredagskvällen blev det en förlust med 2-0. Det innebär att Tord nu har tagit sex poäng på sex matcher. Nässjö står fortfarande obesegrade i serien samtidigt som de leder serien med 16 poäng.
– Vi har förlorat tre-fyra uddamålsförluster och nu är det kanske dags att vi börjar jobba för att vinna. Vi måste börja spela 90 minuter bra, just nu spelar vi 20 minuter eller 40 minuter bra. Det håller inte, avslutar Dennis Bilanovic innan han går in i omklädningsrummet.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult