Cibickis fina gest till barnen – ”Det är något jag brinner för”

Pawel Cibicki lånades in till J-Södra från Malmö FF förra säsongen och det blev en riktig succé för anfallaren. Nu är han tillbaka hos de regerande svenska mästarna och satsar mot nya titlar, men han gör även en stor tjänst för staden utanför fotbollsplanen.

Pawel Cibicki är tillbaka i Malmö efter ett år i Jönköping. Malmö har skakats av flera våldsdåd under längre tid och nu har Pawel själv bestämt sig för att försöka hjälpa stadens barn och ungdomar genom att använda sin roll som förebild för barnen på hans gamla skola.

– Gullviksskolan är förskoleklass till årskurs fem och min lillebror går där nu. Jag går dit helt frivilligt och får styra vissa lektioner. Det är något jag brinner för, säger Pawel till Sydsvenskan.

Oroligheterna och våldet i Malmö har gjort att omvärlden syn på staden har försämrats, detta är något som stör Pawel men för att bilden ska förändras krävs det att folk förenas.

– Det som händer är otroligt tråkigt. Malmö ska inte speglas på det sättet. Det skrivs i hela Europa som om det är en dålig stad i ett dåligt land – när vi egentligen har det så bra. Någon gång måste det ta stopp och jag tror att alla Malmöbor tröttnat. Vi måste alla samla oss och sätta stopp för det här. Man ska inte ta någons liv. Det finns inte. Jag hoppas att vi alla tar oss samman och förenas. Jag vet inte hur, men det måste ske.

En sak som Malmöborna samlas runt och stöttar är Malmö FF och Pawel tror att det hade varit betydligt värre om staden inte hade den framgångsrika klubben.

– Vi enar. Det ska vara en fest. Vi är bäst på det. Vi skapar en atmosfär där alla känner sig välkomna. Jag vill inte ens tänka på om MFF inte funnits.

Laget befinner sig just nu i Spanien på träningsläger. Där har laget spelat två matcher och det har blivit förluster i båda matcherna. Innan utlåningen till J-Södra så blev det inte så mycket speltid i MFF men nu är anfallaren redo att ta ett kliv i truppen och bli en startspelare, trots den stora konkurrensen.

– Man vet aldrig om man tar en startplats i Malmö. Men jag känner varje dag att jag tar större och större kliv. I början var det lite att komma in i gruppen och så. Nu strävar jag efter att den platsen ska vara min. Jag ska ha den på kanten, där framme eller var som helst, säger Pawel.

Kommentarer

Fler nyheter

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord