HV71 föll på målsnöret – Djurgården tog SM-guld

HV71 behövde vinna för att hålla SM-finalen vid liv.
Det blev dramatiskt och händelserikt.
Men Djurgården stod på sig och vann med 4-3 efter ett matchavgörande mål i sista perioden.

Djurgården hade pressen inför hemmapubliken i Stockholm. Men ändå var det HV71 som dominerade fullkomligt de första tio minuterna i matchen. Mycket puck och mycket skott men Djurgården lyckades stå pall.

Händelserikt
När HV inte lyckades göra mål skulle hemmalaget visa hur det går till. Klapp, klapp och klapp innan Rebecca Stenberg petade in 1-0 till Djurgården efter 13 minuter. Ett passningsfint mål efter en lång period av HV-press i matchen och då hade gästerna blivit tagna på sängen.

HV gav inte upp och vände på tillställningen genom Anna Meixner och Hanna Moher.

”Det svängde”
Dock fick Djurgården sista ordet i första period när Molly Engström snodde åt sig pucken, tog sig fri och slog in en tunnel till 2-2 i slutet på första perioden.
– Jag tyckte det svängde, vi kom tillbaka bra in i matchen. Vi måste vara mer vaksamma och just nu är det fantastiskt roligt att spela, sa Fanny Rask till SVT i paus.

I andra perioden var det Djurgårdens tur att vända. 3-2 tidigt in och HV tvingades genast jobba sig tillbaka och de gjorde dem när Michelle Claesson med en backhand, gick köksvägen in i mål till 3-3.

Djurgården avgjorde
Det var nervöst och väldigt trötta ben i tredje och sista perioden. Djurgården hade fansen på sin sida och HV71 orkade inte riktigt hålla emot. I mitten på perioden tog Riikka Välilä en utvisning som kom att kosta HV segern. För i powerplay slog Hanna Olsson in 4-3 till Djurgården vilket kom att bli matchavgörande.

Djurgården vann SM-guld efter två raka segrar mot HV71.

Kommentarer

Fler nyheter

”Sur” förlust för JIK i första mötet

DRAMATIKEN: Mullsjö förlorade i slutsekunden

Highlanders sjunker i tabellen

Hallby vann men ännu inte klara: ”Blir att följa på livescore”

J-Södra spräckte nollan

19-åringen låg bakom JIK-segern mot Djurgården

Fair play cup är i stan – vi diskuterar föräldrarnas roll

Kuggen förlänger med Sparks

HV-kaptenen petad igen

HV71 föll på målsnöret – Djurgården tog SM-guld