Efter ännu en seger: ”nu går man mest och tänker på kval”

Det var tabellsjuan Hovshaga som stod för JIK:s motstånd under lördagen. Hemmalaget visade vilka som toppar serien med resultatet 8-2 (4-1, 2-0, 2-1).
-Jag är inte nöjd med att vi släppte in två bollar, säger JIK:s Gabriella Strandberg.

JIK hade en 4-0-ledning redan efter tio spelade minuter i matchen. Målskyttar var Kajsa Reinegård, Clara Lundell, Viktoria Hornbrink och Felicia Glad. Med några minuter kvar av perioden lyckades ändå Hovshaga sätta en boll i nät.

– Vi hade övertag från början. Vi börjar så bra att matchen nästan dör ut på direkten. Nu går man mest och tänker på att man vill spela kval. Det blir så när man verkligen vill få någonting att spela för, säger JIK:s Gabriella Strandberg.

Matchen fortsatte med övertag för jönköpingslaget som satte två mål till i den andra perioden genom Lina Örknér och Linnea Juhlin.

Tio minuter in i tredje perioden tog JIK time out, trots ledning. Efter det satte Hovshaga deras andra mål. Men det var ändå hemmalaget som avslutade starkast. Felicia Glad satte sitt andra mål för matchen och Ellen Svensson punkterade med 8-2.

– Vi har höga krav på oss själva och det måsta man ha när vi är så överlägsna. Helst hade jag sett att vi inte släppta in några mål alls. Men det har varit speluppehåll för alla utom mig och Ellen (Svensson) som varit på U19-läger. Vilket gör att det kan ta lite tid att komma igång, säger Strandberg.

Kommentarer

Fler nyheter

”Sur” förlust för JIK i första mötet

DRAMATIKEN: Mullsjö förlorade i slutsekunden

Highlanders sjunker i tabellen

Hallby vann men ännu inte klara: ”Blir att följa på livescore”

J-Södra spräckte nollan

19-åringen låg bakom JIK-segern mot Djurgården

Fair play cup är i stan – vi diskuterar föräldrarnas roll

Kuggen förlänger med Sparks

HV-kaptenen petad igen

HV71 föll på målsnöret – Djurgården tog SM-guld