Efter ännu en seger: ”nu går man mest och tänker på kval”

Det var tabellsjuan Hovshaga som stod för JIK:s motstånd under lördagen. Hemmalaget visade vilka som toppar serien med resultatet 8-2 (4-1, 2-0, 2-1).
-Jag är inte nöjd med att vi släppte in två bollar, säger JIK:s Gabriella Strandberg.

JIK hade en 4-0-ledning redan efter tio spelade minuter i matchen. Målskyttar var Kajsa Reinegård, Clara Lundell, Viktoria Hornbrink och Felicia Glad. Med några minuter kvar av perioden lyckades ändå Hovshaga sätta en boll i nät.

– Vi hade övertag från början. Vi börjar så bra att matchen nästan dör ut på direkten. Nu går man mest och tänker på att man vill spela kval. Det blir så när man verkligen vill få någonting att spela för, säger JIK:s Gabriella Strandberg.

Matchen fortsatte med övertag för jönköpingslaget som satte två mål till i den andra perioden genom Lina Örknér och Linnea Juhlin.

Tio minuter in i tredje perioden tog JIK time out, trots ledning. Efter det satte Hovshaga deras andra mål. Men det var ändå hemmalaget som avslutade starkast. Felicia Glad satte sitt andra mål för matchen och Ellen Svensson punkterade med 8-2.

– Vi har höga krav på oss själva och det måsta man ha när vi är så överlägsna. Helst hade jag sett att vi inte släppta in några mål alls. Men det har varit speluppehåll för alla utom mig och Ellen (Svensson) som varit på U19-läger. Vilket gör att det kan ta lite tid att komma igång, säger Strandberg.

Kommentarer

Fler nyheter

Thelin om J-södras nästa träningsmatch – ”Vill alltid vinna”

Här är Sport JKPG:s nya stenhårda blogg

Stjärnan tillbaka när HV jagar revansch

J-Södra förlänger med huvudsponsor

Jumbon var en enkel match för Habo

Efter den mäktiga vinsten: ”Det är jättekul att skriva historia”

Första tappet för Sparks i Superettan

Fem poäng upp till kvalplatsen

Tungt Ryssland stoppade Borgman

Efter suuuperkrossen: Vi visste förutsättningarna redan innan