Efter ännu en seger: ”nu går man mest och tänker på kval”

Det var tabellsjuan Hovshaga som stod för JIK:s motstånd under lördagen. Hemmalaget visade vilka som toppar serien med resultatet 8-2 (4-1, 2-0, 2-1).
-Jag är inte nöjd med att vi släppte in två bollar, säger JIK:s Gabriella Strandberg.

JIK hade en 4-0-ledning redan efter tio spelade minuter i matchen. Målskyttar var Kajsa Reinegård, Clara Lundell, Viktoria Hornbrink och Felicia Glad. Med några minuter kvar av perioden lyckades ändå Hovshaga sätta en boll i nät.

– Vi hade övertag från början. Vi börjar så bra att matchen nästan dör ut på direkten. Nu går man mest och tänker på att man vill spela kval. Det blir så när man verkligen vill få någonting att spela för, säger JIK:s Gabriella Strandberg.

Matchen fortsatte med övertag för jönköpingslaget som satte två mål till i den andra perioden genom Lina Örknér och Linnea Juhlin.

Tio minuter in i tredje perioden tog JIK time out, trots ledning. Efter det satte Hovshaga deras andra mål. Men det var ändå hemmalaget som avslutade starkast. Felicia Glad satte sitt andra mål för matchen och Ellen Svensson punkterade med 8-2.

– Vi har höga krav på oss själva och det måsta man ha när vi är så överlägsna. Helst hade jag sett att vi inte släppta in några mål alls. Men det har varit speluppehåll för alla utom mig och Ellen (Svensson) som varit på U19-läger. Vilket gör att det kan ta lite tid att komma igång, säger Strandberg.

Kommentarer

Fler nyheter

Efter skadan – Stjärnan tillbaka till finalmatchen

BILJETTKAOSET: Så snabbt tog biljetterna slut

Tung start för Husqvarna FF

Uddamålsförlust mot seriefavoriten

HFF nära på att snuva en poäng från seriefavoriten

Råslätt vann i premiären

Säsongens första poäng för Tenhult

Två straffar emot sig – tung säsongspremiär för Assyriska

BASIC: Växjö var inte odödliga den här kvällen

Hedlund hjälte när Mullsjö revanscherade sig