Efter den mäktiga vinsten: ”Det är jättekul att skriva historia”

Efter att ha mött de tippade topplagen på bortaplan i premiärmatcherna var det nu upp till bevis för Wetterbygden Highlanders mot tabelltrean Trelleborg. Ett motstånd som Wetterbygden lyckades knäcka och tog därför hem segern med siffrorna 78-63 (15-10, 26-9, 24-20, 13-14). Där med tog laget sin första vinst någonsin i Superettan. 

Det var ett par svaga första minuter som syntes från Highlanders sida med några turn overs. Men efter ett par minuter fick de igång spelet och tog över totalt. Det var Highlanders som visade vilka som hade hemmafördel och ju längre tiden gick ju mer läste hemmalaget av Trelleborgs spel. Bortalaget blev allt mer stressade och Wetterbygden spelade ett bra försvar. Där med slutade första halvlek med siffrorna 41-29.

-Vi sa att vi inte skulle slappna av. Vi skulle fortsätta spela för att vi vet att de har bra skyttar. Även om de missar skotten kommer de att fortsätta skjuta, säger Wetterbygdens Mathias Liljeqvist.

Wetterbygden fortsatte ösa på och gick upp i ledning med 18 poäng.  Samtidigt var det ett högklassigt försvarsspel som visades upp där Trelleborg lästes av in i minsta detalj. Trelleborgs Papy Ndiaye som ligger tvåa i poängligan fick dock sätta 25 poäng.

-Vi har tränat mycket på försvar och brutit ner delarna för att öva på detaljerna. Deras främsta poängplockare kommer alltid ta sina poäng. Så det är riktigt starkt att vi kan hålla nere de andra spelarnas poängplockning.

Det var inget som stoppade Wetterbygden från att vinna matchen. Med två minuter kvar var det elva poäng upp för Trelleborg till Highlanders. Pulsen började öka och frustration började synas från gästernas sida. Men Highlanders avslutade starkt och tog hem segern med 78-63.

-Det är magiskt. Det är jättekul att skriva historia. Nu kommer det alltid att stå här. Att det var vi som var de första som vann. Wetterbygden är en ung förening så det är stort både för oss och för Jönköpings basket, säger Liljeqvist.

Mathias Liljeqvist hade 13 rebounds och gjorde en otrolig match i försvarsspelet.

-Jag gjorde inte så mycket poäng men det handlar inte om det. Idag har vi Torbjörn (Svensson) som kommer in och gör 17 poäng, jag tar returer och andra gör små saker som avgör matchen. Det handlar inte om hur mycket poäng man gör för mig, utan att vi spelar som ett lag.

I nästa match är det Liljeqvists tidigare lag, Alvik, som står för motståndet.

-Jag kommer få spela mot mina gamla lagkamrater vilket kommer bli roligt. Till dess ska vi fortsätta bygga upp vårt försvar. Offensivt är vi vassa. Det finns inget snack om saken. Alla våra spelare kan göra poäng. Fortsätter vi med detaljerna kommer vi att komma långt, säger Liljeqvist och fortsätter:

– Jag är riktigt stolt över mitt lag.

Kommentarer

Fler nyheter

HV71 fick en lektion – ”Gjorde inte skitjobbet”

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren