Efter suuuperkrossen: Vi visste förutsättningarna redan innan

Med endast tre omgångar kvar bättrade JIK på målskillnaden efter mötet med tabelljumbon Göteborg. Nu är laget en vinst ifrån att ta hem seriesegern. Slutresultatet skrevs till 31-2 (11-0, 11-0, 9-1)

Det var en total utklassning som syntes på planen mellan JIK och Göteborg. Redan efter första perioden stod resultatet 11-0.

– Vi hade som mål att försöka göra tio mål per period och ett avslut per byte. Så vi gör det bra ändå. Samtidigt är det tråkigt att spela dessa matcher. Det ger varken något till oss eller för dem. Vi försöker ge våra spelare individuella direktiv vid periodvila och göra oss förberedda för slutspel så bra som möjligt, säger JIK:s tränare Niklas Pålsson.

I andra perioden gjorde hemmalaget ytterligare 11 mål och slutade inte hålla trycket uppe. Det var ett övertag som fortsatte även i tredje. Hemmalaget fick visa upp deras fina kombinationsspel och ett tempo som passar för en högre liga. Och ett allt mer grinigt Göteborg syntes på planen. Med åtta minuter kvar av matchen fick Göteborg in en boll bakom JIK:s målvakt och sedan ytterligare ett med fem minuter kvar av matchen. Men då JIK öste in mål med jämna mellanrum var det endast en tröst för bortalaget. Slutresultatet skrevs sedan till 31-2.

– Det är inte galant ändå. Jag tycker vi kunde tryckt in fler bollar och hållit nollan. Med lite mer skärpa hade vi lyckats. Detta är det näst bästa resultatet i serien och vi hade vårt bästa mot dem senast. Så det är bra ändå, säger Pålsson.

JIK ligger nu på 50 poäng i serien följt av Kalmarsund med sina 43. Vid vinst vid nästa match är segern deras då det endast är tre omgångar kvar.

– Det är såklart positivt att vinna serien. Dels för prestationen och det faktum att vi höjt oss sen förra säsongen.

Nu är det uppladdning inför kvalet som de var klara för redan innan matchen. I kvalet spelar de först en match mot ett lag i den södra serien och går de sedan vidare blir det match mot ett lag från den norra. Fördelen med att eventuellt bli seriesegrare är att JIK då får välja motståndare samt hemmaplansfördel vid avgörande match.

– Nu ligger fokus på det individuella och att försöka stäppa upp ännu en nivå. Så att vi får med oss en bra känsla inför kvalet.

Kommentarer

Fler nyheter

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord