Festligt när Smeden invgis

Det ska vara en mötesplats för alla. Smeden i Huskvarna invigs under lördagen.

– Smeden går i linje med hur vi ser på föreningens roll som både idrottsförening och lokal aktör i samhället, säger Stefan Axelsson, ordförande i Husqvarna FF.

Han inledde invigningen av Smeden på lördagen. Kommunstyrelsens ordförande, Ann-Marie Nilsson (C),  Gunnar Storm Huskvarna JaVisst och Bahrman Pourjanaki, projektledare talade också.

– Det var fyra år sedan idén dök upp och det här ska vara en mötesplats för alla i närheten. Olika människor, olika åldrar och olika intresseinriktningar ska vara under samma tak, säger Stefan Axelsson.

Det var 2013 som planerna initierades för att  ta över galleri Smedbyn av  eldsjälen Leif ”Brand-Johan” Johansson. Fyra år senare är Husqvarna FF projektägare och har bildat ett bolag som har driften av huset och skapar en plattform för olika verksamheter.

– Huset är nästan 2000 kvadratmeter, säger Stefan Axelsson.

På invigningsdagen fanns det bland konstutställningar, fotoutställningar, olika workshops med dans och musik som tema, samt en E-sport-turnering.

Lokala artister som Jill Svensson & Granit Ruhani uppträder. Dessutom är välkända Hip Hop artister som The Salazar Brothers, Kumba och Gee Dixon på plats.

– Vi håller på hela dagen och i Smedbyparken har det varit mycket för de yngre barnen, bland annat hoppborgar.  Inne i Smeden är det olika aktiviteter och på lördagskvällen blir det utomhuskonsert i Slottsvillans trädgård, säger Stefan Axelsson.

HFF:s ordförande är mycket nöjd med att Smeden är invigd.

– Detta är lite unikt och speglar väl Husqvarna FF:s värderingar.  Huset kommer ständigt att leva och utvecklas.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult

Spartans slog Griffins

Meron avgjorde för Råslätt

Spartans utspelade i hemmapremiären

Inhoppande tränaren räddade Assyriska

Ny utklassning av Mariebo