Hemmafightern pallade trycket – trots smärtsamma skadan

Sander Lauritsen höll för trycket i hemmafighten på Sliver. Men nu väntar operation för proffsboxaren som sedan april haft en lös benbit i högerhanden.
   – Jag har nästan bara kört med vänstern, säger Lauritsen.

För första gången sedan 1967 arrangerades det proffsmatcher i boxning i Jönköping. Nattklubben Sliver var i det närmaste fullsatt när de tre amatör- och fem proffsmatcherna avgjordes.

Som sista programpunkt gick hemmaboxaren Sander Lauritsen upp i ringen för att möta Mladen Jovanovic från Serbien.

Och hemmahoppet höll för trycker. Lauritsen vann matchen till publikens stora jubel.

– Det var press så klart. När man gick fram till ringen hörde jag inte ens min ingångslåt. Jag hörde bara publiken. Det var fantastiskt, säger Lauritsen.

Men Jönköpings egna proffsboxare hade inför matchen ett problem som ingen visste om.

– Jag slog sönder handen på min förra match i april. Så jag har nästan bara kört med vänstern. Den här galan var redan spikad och jag ville inte missa det här. Jag tänkte det får bära eller brista, säger Lauritsen.

– Första ronden gick bra. Andra ronden träffade jag honom med högern och det gjorde jätteont. Jag försökte fokusera på att slå vänsterkrok. Jag hade velat slå ut honom på hemmaplan. Men fan, han garderade sig. Han var stryktålig. Det får jag ge honom.

Nu väntar operation av en benbit som är lös i högerhanden. Efter det är det sommarvila innan Lauritsen, med tre raka segrar som proffs, fokuserar på nästa steg.

– Jag hoppas att jag ska gå nästa match i september eller oktober med en hel hand och vara i toppform och gå uppåt i rankingen, säger Lauritsen.

Och att segern framför kompisarna på hemmaplan var viktig för Lauritsen rådde det ingen tvekan om. Bara sekunder efter att han titulerats som segrare fick hemmafightern upp en grogg på scenen till publikens stora jubel.

– Det är sex veckor sedan jag drack en öl över huvud taget, säger Lauritsen innan det är dags att fira segern med kompisarna.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

HV71 fick en lektion – ”Gjorde inte skitjobbet”

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren