Tränaren: ”Jättebesviken”

HUSKVARNA. Seriefavoriten Landskrona Bois var på besök.
Då var Husqvarna FF nära en påsksmäll.
Istället avgjorde Landskrona i en match som slutade 2-1.
– Vi har haft en ganska bra försäsong, och det gör mig frustrerande att vi inte visar upp det idag, säger tränaren Mohammed Ali Khan.

Landskrona hade med sig två till tre bussar till Huskvarna. ”Nu eller aldrig” löd budskapet från Landskrona som är favorittippade till att ta hem division 1.

Rensades på mållinjen
Även om gästerna höll i bollinnehavet var det Husqvarna som hade målchanserna i första halvlek. 20 minuter in i matchen var Kristofer Snarberg på bollen när ett frisparksinlägg kom, men på mållinjen kunde en Landskrona-spelare rensa undan.

Några minuter senare uppstod en felkommunikation mellan försvarare och Landskrona-målvakten Ivo Vazgec som ledde till att Edin Hamidovic fick öppet mål och träffade stolpen. Vazgec som tidigare stod i Husqvarna förra säsongen, bjöd nästan Hamidovic på en målchans när anfallaren föll i samband med att han var på väg att runda målvakten. Domaren valde fria, men det kunde mycket väl ha blivit en målchansutvisning.

Hemmalaget hade målchanserna som Landskrona mestadels bjöd på, men det var gästerna som höll i spelet när den första halvleken summerades.

Sent mål för gästerna
I andra halvlek höjde gästerna på tempot och mittfältaren Thierry Zahui styrde spelet. Husqvarna hade det svårare att få ordning på bollen. Halvlek nummer två bjöd inte mycket målchanser, men när det väl gällde var Edafe Egbedi på plats på en tilltrasslad hörna och tryckte in 1-0 till Landskrona med drygt tio minuter kvar av matchen.

2-0 kom bara fem minuter efter när en boll kom snett inåt bakåt till Karim Sadat som gjorde tvåan. Två minuter senare reducerade Edin Hamidovic efter att ha kommit fri och placerat in 1-2 för hemmalaget.

– Jag sköt en klassisk tåpaj i steget efter en fin boll i djupet, förklarade Edin Hamidovic.

Det var en match som egentligen saknade allt och målchanserna var eftertraktade. Husqvarna försökte mot slutet att lyfta fram laget i hopp om en kvittering. Men seriefavoriten Landskrona höll undan och vann premiären med 2-1 på Vapenvallen.

– Jag är jättebesviken på den här prestationen idag. Vi följer inte det vi skulle ha gjort, säger Mohammed Ali Khan och förklarar vidare:

– Vi brast på ett individuellt plan idag och det räckte inte till. Vi har haft en ganska bra försäsong, och det gör mig frustrerande att vi inte visar upp det idag.

Kommentarer

Fler nyheter

HV71 fick en lektion – ”Gjorde inte skitjobbet”

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren