HV-bossen om ratade Örebro-centern

HV71 har fortfarande platser att fylla i truppen. Ett tänkbart nyförvärv är förre Örebro-centern Joel Mustonen. Men 24-åringen är i nuläget inte ett hett spår för Jönköpingsklubben.
   – Nej, vi vet att han finns på marknaden. Men mer än så är det inte, säger sportchefen Johan Hult.

HV71:s trupp är ännu inte komplett inför den kommande SHL-säsongen.

Tidigare i veckan publicerade Sport-Expressens bloggare Mr. Madhawk uppgifter på att SM-mästarna uppvaktat den tidigare Luleå-spelaren Bill Sweatt.

En annan spelare som är fri på marknaden är Joel Mustonen. Centern fick lämna Örebro efter den gångna SHL-säsongen.

Det var egentligen ingen vidare motivering, det var ett kort möte där jag fick veta att de hade valt att gå en annan väg. Det är ju så det är, jag menar, jag har trivts jättebra i Örebro och det har varit de roligaste åren i min karriär. Men man vet om att det kan bli så. Sportcheferna har ju en del beslut att ta och de har rätt att ta vilka beslut de vill, sade Mustonen i en intervju med Hockeysverige i förra veckan.

Det dröjde inte länge innan flera HV-fans på sociala medier uttryckt sin önskan över att Jönköpingsklubben skulle försöka knyta till sig 24-åringen som svarade för 16 (7+9) poäng på 44 matcher förra säsongen.

Men i nuläget verkar centern inte vara något hett spår för Jönköpingsklubben.

Nej, vi vet att han finns på marknaden. Men mer än så är det inte. Vi har inte fört någon mer dialog med (honom) än vad vi har gjort med någon annan, säger sportchefen Johan Hult till Sport JKPG.

HV71 har fortfarande tre platser, två forwards och en back, att fylla i truppen. Precis som tidigare kommunicerats hoppas Hult ha de flesta pusselbitar på plats innan laget går på semester veckan efter midsommar.

– Det förs dialoger med spelare och agenter dagligen. Vi vill gärna landa allting så snabbt som möjligt. Men det får inte gå ut över vår noggrannhet i det vi gör, säger Hult.

– För oss är kompetensen som ishockeyspelare viktigt, att (spelaren, reds. anm.) passar in i (vårt, reds. anm.) sätt att spela hockey. Men som sagt, vi lägger ett enormt arbete vid sidan av och ser till att vi ska få rätt personer och att man har rätt touch till gruppen i övrigt, att man får in spelare som man känner vill vara i HV71 utav rätt anledningar.

✔️ Här kan du se hur läget ser ut i HV71:s trupp just nu.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord