HV-spelare skriver NHL-kontrakt

HV71:s nyförvärv Victor Ejdsell har under en tid ryktats vara klar för en NHL-klubb. Och nu står det klart. Centern har skrivit på för Nashville Predators. Men han kommer spela i Jönköpingslaget nästa säsong. 

Det har ryktats en längre tid. Och nu står det klart. Victor Ejdsell, som presenterades av HV71 i förra veckan, har skrivit på ett NHL-kontrakt med Nashville Predators, skriver NWT.se.

Men HV-fansen behöver inte oroa sig. Ejdsell kommer nästa säsong att spela SHL tillsammans med HV71.

– Det känns mest naturligt för mig. Jag har ställt in mig på att vara kvar i Sverige eftersom jag vill förbereda mig ordentligt innan jag åker över. Det är klart att man kan utvecklas som center i USA också, men jag tycker att det känns bäst att stanna en säsong, säger Ejdsell till tidningen.

Kontraktet är skrivet på två år. Och det finns anledningar till att det blev just Nashville för klubbar som Detroit Red Wings och Chicago Blackhawks, vilka också jagade centern.

Bland annat att Nashvilles assisterande general manager besökte Karlskoga under en match i HockeyAllsvenskan.

– Det var helt sjukt. Tydligen hade det aldrig hänt tidigare att den assisterande GM:en varit och kollat på en spelare i Hockeyallsvenskan. De bevisade verkligen att de ville ha mig. Att de ville ha mig för min spelstil och för den jag är, säger Ejdsell.

Centern kommer delta i ett försäsongsläger med klubben innan SHL-säsongen drar i gång.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult