HV71:s nya satsning mot Europatoppen

HV71 är regerande svenska mästare. Nu siktar laget mot den europeiska turneringen Champions Hockey League.
   – Finns det någon annan sport där det är finare att bli svensk mästare än europeisk mästare, säger klubbdirektören Agne Bengtsson.

Den europeiska hockeyturneringen Champions Hockey League (CHL) har inte slagit igenom i Sverige sedan starten säsongen 2014/15.

När HV71 förra året tog emot sina europeiska motståndare var det ofta halvtomt på läktarna och publikstödet var svagt.

Men efter att klubben i våras tog sitt femte SM-guld har nu siktet ställts in på att även slå sig in i Europatoppen.

– Vi kommer satsa. Finns det någon annan sport där det är finare att bli svensk mästare än europeisk mästare? CHL är den europeiska turneringen. Där måste vi visa oss. Det är en finare turnering än svenska hockeyligan faktiskt, säger HV71:s klubbdirektör Agne Bengtsson under föreningens årsmöte på torsdagskvällen.

Inför den kommande säsongen har turneringen gjorts om. Antalet lag har bantats och samtliga deltagande klubbar har kvalificerat sig på sportsliga grunder.

Det gäller även HV71 som är delägare i det företag som grundade turneringen.

– Det blir verkligen ett europeiskt mästerskap om man bortser från KHL. En stor utmaning för oss men kul. Nu är det dags för oss att steppa upp det ännu lite till på den internationella delen av hockeyn, säger sportchefen Johan Hult till Sport JKPG.

I åttondelsfinalen mot Sparta Prag (som gästerna vann med 5–0 och markerade HV:s uttåg ur turneringen) var det de tjeckiska fansen som höll i gång på läktaren.

Ett försök till att öka intresset från HV71:s sida är att lägga årets första match i Kinnarps Arena mot tyska Adler Mannheim 24 augusti.

– Det är en av de viktigare matcherna på året redan i början. Då kommer det sprida sig på stan och våra supportrar och medlemmar pratar om det. På det sättet vill vi att CHL ska växa som turnering. Det är en fantastisk bra möjlighet för oss att få spela mot nytt motstånd ute i Europa. Det är en jätteutmaning. Det är fantastiskt kul, säger Bengtsson till Sport JKPG efter årsmötet.

Under årsmötet meddelade HV71 även att den inhemska satsningen fortsatt kommer vara att stå som ett topp-4-lag när grundserien är över.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord