JIK vann ödesmatchen: ‘‘Jävligt bra’’

JIK är nu bara ett steg från SSL. Jönköpingslaget vann den tredje och avgörande matchen mot Västra Mälardalen i playoff 1 på söndagseftermiddagen. Nu väntar IBK Göteborg i den andra och sista kvalomgången.

Det dröjde en dryg period. Sedan small det flera gånger om på kort tid i Idrottshuset Arenan när JIK tog emot Västra Mälardalen i den tredje och helt avgörande matchen i playoff 1 till SSL.

Felicia Glad öppnade målskytt för hemmalaget i powerplay 45 sekunder in på den andra perioden.

Dryga minuten senare kom kvitteringen när Jessica Carlsson sköt ett skott från backposition.

Men hemmalaget skulle bryta dödläget ännu en gång.

Ellen Svensson satte 2–1 i en kontring bara elva sekunder efter kvitteringen. Och knappa minuten senare var det dags igen när Alicia Zälle skickade in 3–1.

– Jag får en bra pass av Cajsa (Elm). Sedan så fick jag sätta upp den så det var skönt, säger Zälle.

JIK:s islossning blev utdelningen efter att hemmalaget varit det spelförande laget under i stort sett hela den första perioden.

Laget skapade flera chanser under de första 20 minuterna. Men gång efter annan stod gästernas Elin Pettersson i vägen.

Västra Mälardalen skapade inledningsvis ett par heta målchanser. Men gästerna var egentligen aldrig nära att hota JIK som såg ut att ha matchen under fullständig kontroll efter sitt 3–1-mål.

Fast det spelade ingen roll när Jessica Carlsson satte sitt andra mål för eftermiddagen efter drygt halva matchen i ett sällsynt Västra Mälardalen-anfall.

Gästerna spelade upp sig efter reduceringen men var aldrig riktigt nära.

Och när Micaela Lundmark satte 4–2 en bit in i den tredje akten orkade Västra Mälardalen inte svara. I stället kunde Felicia Glad avgöra matchen med sitt andra och JIK:s femte mål i matchen efter drygt elva minuter av slutperioden.

– Jag tycker vi gör det jävligt bra. Vi styr dem, vi får dem dit vi vill. Att vi får avgöra hemma också är väldigt skönt, säger Zälle.

Segern innebär att JIK nu är klara för den andra och sista playoffrundan till SSL. Där väntar IBK Göteborg i en serie i bäst av tre matcher. Första mötet avgörs 26 mars i Arenan.

– Vi har mött dem två gånger i serien och vi vann båda gångerna. Vi får hoppas att vi spelar vårt spel så ska vi ta dem också, säger segerskytten Zälle.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult