Jönköping får nytt sportarrangemang

Nu står det klart att ett nytt prestigefyllt mästerskap kommer till Jönköping. Det är Sveriges bästa volleybollspelare, födda år 2000, som nu kommer att göra upp i U18-SM den 13- 14 maj 2017.

Bakom arrangemanget står KFUM Jönköping, Habo Wolley och Jönköpings kommun.

– Vi ser en möjlighet att utveckla evenemanget U18-SM i samspel med Habo och KFUM Jönköping. Både Habo och KFUM Jönköping har gjort och gör en spännande och framgångsrik resa där det finns ett stort underlag av unga volleybollspelare som nu får möjlighet att uppleva U18-SM på hemmaplan, säger Jakob Birgersson, projektledare på Sveab i ett pressmeddelande.

Mästerskapet är, enligt arrangörerna, en av Svensk volleybolls största turneringar. Sammanlagt deltar omkring 50 lag.

– Vi är jätteglada att U18-SM kommer till Jönköping. Vi har en anrik förening som växer sedan vi återstartade volleybollsektionen för fem år sedan – det här känns som nästa steg i vår utveckling, säger Therese Silvander, samordnare för volleyboll på KFUM Jönköping i en kommentar.

Arvid Haag, eventansvarig på Habo Wolley:

– Jönköping utgör en fantastiskt fin spelort. Den ligger geografiskt nära många föreningar och här finns alla möjligheter att skapa en stor, öppen SM-klass med högt deltagarantal. För många av spelarna är U18-SM det första stora mästerskapet de deltar i och vi vill att det ska märkas på arrangemanget. Vårt mål är att skapa en turnering med skön inramning och riktig SM-känsla.

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult