Jönköping Spartans anordnar lokalt Super Bowl

Jönköping har fått sitt alldeles egna Super Bowl. På söndag anordnar nämligen Jönköping Spartans eventet Super Mega Football där föreningens två seniorlag spelar match efter varandra.

Super Bowl – finalen i amerikanska fotbollsligan NFL – är ett av världens största sportevenemang. Men Jönköping har sin egen motsvarighet.

På söndag anordnar den lokala klubben Jönköping Spartans eventet Super Mega Football där klubbens två seniorlag spelar match efter varandra.

Syftet är just att skapa ett häftigt evenemang i Jönköping kring amerikansk fotboll. Idéerna kring evenemanget i framtiden är att hela tiden utöka dagen med roliga aktiviteter och annat skoj. Nästa år hoppas vi till exempel på scen med liveband. Nytt för i år är att båda matcherna livestreamas på nätet, säger Spartans sportchef Fredrik Bengtsson till Sport JKPG.

Super Mega Football arrangerades för första gången 2015. Men i år är det första gången evenemanget innehåller två Spartans-lag.

Herrlaget – som gör debut i division 1 och har startat med två raka segrar – sparkar i gång sin match mot Borås Rhinos klockan 11. Ett par timmar senare, klockan 15, är det dags för damerna – som krossade Borås i senaste omgången – att ta sig an Limhamn Griffins i division 1-serien.

Publiken kommer först och främst att bjudas på två helt fantastiska amerikansk fotbollsmatcher. Spartans Cheerleading kommer vara på plats och visa upp sina olika rutiner i halvtid på matcherna, säger Bengtsson. (Här kan du läsa mer om Spartans Cheerleding.)

Amerikansk fotboll kan kännas knepigt för den som inte är så insatt i sporten. Men det hoppas Spartans kunna råda bot på.

 Är man novis inom amerikansk fotboll så är det ingen fara. Vi har en speaker på plats som förklarar regler och guidar en igenom spelet och matcherna, säger Spartans-sportchefen som hoppas på en rejäl folkfest på söndag.

– Enligt prognosen kommer det vara ett perfekt fotbollsväder med cirka 15 grader och sol. Men man vet ju aldrig med vädret nuförtiden. Vi hoppas att Jönköpingsborna går man ur huse för detta evenemang och fyller Rosenlunds IP till bredden.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult