Jönköpingsprofilens unika pratstund med Zlatan i Miami

I helgen lyckades Jönköpingsentreprenören Benny Öhlund, 51, med något som är få förunnat. På ett gym i Miami fick han nämligen en pratstund med självaste Zlatan Ibrahimovic.
   – Han bjöd verkligen på sig själv. Så det var minnesvärda minuter, säger Öhlund till Jmini/Sport JKPG.

Jönköpingsentreprenören och profilen Benny Öhlund, 51, är i dag verksam som konsult inom finanssektorn. En roll som gör det möjligt för Öhlund att bo i Florida under delar av året.

Vid sitt senaste USA-besök i helgen fick han ett tips om att Zlatan befann sig i närheten.

– Det var en ren tillfällighet att jag fick reda på att han var här. Så blev det en möjlighet enligt mitt sätt att resonera, säger Öhlund till Jmini/Sport JKPG.

Öhlund, som själv bor en bit från Miami i delstaten Florida, bestämde sig för att söka upp superstjärnan på vinst och förlust. Han åkte då till det hotell där han läst att Zlatan befann sig. Efter lite trixande blev Jönköpingsbon insläppt i hotellets gym, där stjärnan just då höll på med sin rehabträning.

– Det var ett storartat möte. Vi satt och småsnackade i 15–20 minuter. Jag får säga att det var helt odramatiskt och det var fantastiskt givande på alla sätt. Det var en helskön kille.

– Han bjöd verkligen på sig själv. Så det var minnesvärda minuter, det är inget snack om det.

Under mötet märkte Öhlund att ingen annan i gymmet verkade känna igen stjärnan.

– Han kan i princip gå obehindrat här i USA utan att någon vet vem han är. De som har ett fotbollsintresse känner naturligtvis igen honom, men det är marginellt här.

Enligt Jönköpingsbon var Zlatan helt fokuserad på att komma tillbaka efter den svåra skada han ådrog sig i april. En skada som väntas hålla honom borta från fotbollen i åtskilliga månader.

– Han skulle stanna här på obestämd tid nu. Han behövde värme och lite relaxing för att komma i fas framåt. Han var helt själv utan familj och så vidare. Däremot hade han några polare som kom lite fram och tillbaka efterhand.

Tobias Karlsson/Jmini

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult