JSS totalkrossade motståndet på hemmatävling

JSS anordnade i helgen Östsvenska Grand Prix i simning. Och det var hemmaklubben som visade störst klass av de deltagande klubbarna.

I helgen avgjordes Östsvenska Grand Prix i simning på Rosenlundsbadet i Jönköping.

Östsvenska GP är en av de större tävlingar som Jönköpings Simsällskap anordnar. I år lockade tävlingen hela 469 simmare från 32 klubbar som tillsammans gjorde 3 300 starter.

För hemmaklubben JSS var tävlingen en stor succé och klubben kammade hem 29 guld, 19 silver och 27 brons.

Bäst i JSS var landslagssimmarna Hanna Eriksson och Victor Johansson som båda tog flera medaljer och visade upp en hög och jämn klass på sina simningar.

En simmare som också stack ut var 18-årige Albin Lövgren som simmade snabbt. Lövgren är för övrigt hemmaklubbens stora hopp att få med till EJM i sommar.

– Tävlingen var helt okej med tanke på att vi haft några tuffa träningsveckor. Jag är mest nöjd med min seger på 100 meter fjärilsim och tiden 55.86, säger Lövgren.  

En tjej att lägga på minnet är även 14-åriga Annie Hegmegi som är ett stort framtidslöfte och som denna helg besökte prispallen flera gånger efter många snabba simningar.

– Att det gick så pass bra fast vi är inne i en tuff träningsperiod är jag jättenöjd med. Tiderna låg omkring mina personliga rekord från förra året med en toppnotering på 200 meter fjärilsim, säger Hegmegi.

I den yngsta klassen dominerade Gabriel Eriksson totalt och tog hela åtta guld och hade ofta med sig klubbkompisen Anton Hegmegi på en silver- eller bronsplats.  

LÄS OCKSÅ: NUKOVICS SKÖNA SILVERPENG

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult