Kozicas förvandling: ‘‘Stor skillnad mot förra året’’

Dzenis Kozica var en av huvudrollsinnehavarna när Jönköpings Södra spelade 1–1 mot Djurgården hemma på Stadsparksvallen. Och nu börjar 24-åringen, som är inne på sin andra allsvenska säsong, hitta rätt i sin omgivning.
   – Jag tycker det är stor skillnad mot förra året, säger Kozica.

Han är inne på sin andra säsong i den gröna J-Södra-tröjan. Och nu tycker Dzenis Kozica att han börjar hitta rätt.

Jag tycker det är stor skillnad mot förra året. Jag känner mig mycket starkare och snabbare. Jag tränar hårt varje dag för att bli bättre. Jag har jättebra självförtroende just nu, säger Kozica efter torsdagens match mot Djurgården.

– Jag är mycket bekvämare i laget nu. Jag vet hur alla rör sig och jag har hittat min roll i laget. Det är så när man kommer till ett nytt lag att det är mycket nytt och då kanske man inte släpper loss lika lätt som man är van vid. Det kommer bara bli bättre för varje match och varje träning.

J-Södras nummer 7 spelade en avgörande roll i 1–1-matchen. Från sin forwardsposition var det han som låg bakom många av hemmalagets chanser. Det var också Kozica som satte 1–0 för Gröntröjorna i den första halvlekens sista minut.

– En fin pass av (Daryl) Smylie och jag kommer på bortre och nickar in den, säger Kozica.

Kozica har spelat både på forwardsposition och som ytter under sin tid i J-Södra.

Men han trivs bäst längst fram i plan.

  Jag försöker göra mitt jobb var jag än spelar. Men det är klart, jag blir ganska mycket mer rörlig när jag spelar forward. Jag kan gå både på djupet och möta. Jag trivs där uppe och känner mig i bra form och skapar mycket lägen, säger Kozica.

Torsdagens mål var det första för säsongen för 24-åringen som kom till J-Södra från Värnamo. Förra året blev det två mål och en assist. Nu hoppas forwarden på en bättre målproduktion.

– Får hoppas att det släpper nu. Det är skönt att göra första målet, säger Kozica.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: THELINS MARKERING MOT MATCHFIXARNA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult