Krönikabild

Tre år av fotbollsmagi

Förra helgen (20-22 januari) spelade Smålandslaget F00 slutspel i distriktscupen Cup Kommunal. Efter två bra matcher mot Västmanland och Blekinge stod det klart att vi missade semifinalen med ett måls marginal.

Ni i laget ska dock vara stolta för vad ni har åstadkommit under resans gång och ta tillvara på den utbildning ni har fått med er i bagaget. Även möjligheten att ni har fått mäta er med andra i samma åldersgrupp och fått visa upp er för Svenska FFs förbundskaptener.

I texten nedan kan ni läsa distriktsförbundskapten Fredrik Lennqvists tack till alla spelare och ledare som varit med på denna tre år långa resa. En resa som innehållit 22 samlingar med start efter Västervikslägret 2014 (127 spelare på plats) och totalt har det deltagit 144 spelare på dessa 22 samlingar.

/Johanna Karlsson, Spelarutbildningsansvarig Smålands FF

Allting har en början och ett slut – och nu är vår resa slut

Jag vill bara tacka alla, och då menar jag alla, som på något sätt har varit med på Smålands F00:s resa under nästan tre år.

Jag, Jacce och Pelle fick träffa tjejerna första gången i Västervik 2014. Och inte att förglömma alla ledare som var med. Ni gjorde och gör ett fantastiskt jobb med alla unga tjejer.

Vi börjar med alla tjejer som jag mött på resan. Det har varit roligt, härligt, fantastiskt och lärorikt. Det finns inte ord för att beskriva vad jag känner. Jag tror jag har lärt mig något varje gång vi har träffats. Från juni 2014 till januari 2017. Tack för det.

Vissa tjejer har varit med på hela resan och vissa bara någon gång men jag lovar att utan ALLA så hade detta inte funkat. Det gör att jag vill tacka alla som varit med någon gång, någonstans.

Fortsätt med fotbollen! Det är ett fantastiskt sätt att träffa nya kompisar och att kunna utvecklas på alla plan. Jag kommer förmodligen träffa många av er på någon fotbollsplan framöver. Var inte rädda för att komma fram och prata.

Till alla ledare jag har träffat och jobbat med under åren vill jag säga TACK. Jag hoppas att ni förstår att ni är viktiga. Ni gör ett underbart arbete med alla unga fotbollstjejer i Småland.

Till slut till mina nära vänner och kompanjoner Pelle och Jacce. TACK! Utan er hade det inte blivit som det blev.

Jag har fått två härliga vänner för livet. Ni är guld i mina ögon. Ni har lärt mig mycket och vi har kompletterat varandra bra.

TACK för allt!

/Fredrik