Ny succé för JSS

Svenska simförbundet meddelade i veckan uttagningarna till sommarens stora internationella simtävlingar. Jönköpings Simsällskap kommer vara flitigt representerade. 

I veckan kom Svenska simförbundets uttagningar till sommarens stora internationella tävlingar. Och det kommer bli en händelserik sommar för många JSS-simmare.

Långdistanssimmaren Victor Johansson fick ett ‘‘wild card’’ till VM i Budpest och kommer ingå i den trupp om tio simmare som åker till Ungern 23–30 juli.

Axel Pettersson och Victor Johansson är uttagna till Universiaden i Tapei, Malaysia som går av stapeln 20–28 augusti. Tävlingen har runt 9 000 deltagare från 170 länder och direktsänds i ett 50-tal länder.  JSS elittränare Karl-Johan Gårdström följer även han med till Malaysia. 

Wilma Johansson och Albin Lövgren simmar under perioden Europeiska Juniormästerskapen i Netanya, Israel 28 juni–2 juli. JSS Cheftränare Thomas Salenius är uttagen som landslagscoach till denna tävling.

Annie Hegmegi åker till Ungerska Györ för att simma EYOF (ungdoms-OS) tillsammans med 12 andra svenska simmare mellan 22–30 juli. EYOF arrangeras av IOK och är ett OS i miniatyrformat med stor invigning och avslutning.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Kommentarer

Fler nyheter

Efter skadan – Stjärnan tillbaka till finalmatchen

BILJETTKAOSET: Så snabbt tog biljetterna slut

Tung start för Husqvarna FF

Uddamålsförlust mot seriefavoriten

HFF nära på att snuva en poäng från seriefavoriten

Råslätt vann i premiären

Säsongens första poäng för Tenhult

Två straffar emot sig – tung säsongspremiär för Assyriska

BASIC: Växjö var inte odödliga den här kvällen

Hedlund hjälte när Mullsjö revanscherade sig