Succékval av Habo Wolley

Igår spelades kval till U20-SM i Habo Sporthall. Laget lyckades över förväntan och är klara för SM-slutspel efter att ha vunnit kvalgruppen igår!

Habo Wolley ställde ett nykomponerat lag på banan med en mix av spelare från klubbens B-lag, P00-01:or och flyktingkillar som varit med i klubben det senaste året. Många av killarna har aldrig spelat någon match tillsammans tidigare och det gör att resultatet idag är ännu starkare.

Det blev tre hårda matcher under dagen mot Uppsala VBS, Floby VK och Vingåkers VK. Två segrar med 2-0 mot Uppsala och Floby och en förlust mot Vingåkers VK med 1-2 i set innebar till sist en förstaplats i kvalgruppen.

Laget coachades förtjänstfullt av Samer Samir och Humojen Nuuri som annars är tränare för flyktingkillarna. Några kommentarer från coach Samer Samir:

Vi spelade riktigt stabilt och det var inte förväntat eftersom flyktingkillarna spelade sin första turnering tillsammans med P00-01-killarna. De kom in i laget rätt fort och visade att de har potential att spela på den här nivån.

P00-01-killarna behöver jag inte säga så mycket om, de visste jag sedan tidigare att de är rätt duktiga & kan sköta sig själva.

Det enda negativa jag har att säga om dagen var att det var för lite snack på planen vilket resulterar i en del missförstånd, men vi blev bättre på det under sista matchen.
Jag vill ge ett extra plus till Algot Danielsson som låg bakom flest poäng i laget idag.

Kommentarer

Fler nyheter

Kuggen förlänger med Sparks

HV-kaptenen petad igen

HV71 föll på målsnöret – Djurgården tog SM-guld

Sjunde segern på åtta matcher: ”Lagmoral hela vägen”

JUST NU: De kommer HV få möta i SM-finalen

Wikström slog personbästa i USA

Sparks körde över Fryshuset

Habo klara för kvartsfinal – får möta Örkelljunga

Vann första mötet – JIK närmar sig högsta ligan

Hallby fortsatt under strecket