Mullsjö förlorade första ronden

Hemmasupportrarna ställde upp – men till stor besvikelse.
Mullsjö vaknade för sent mot Linköping
Slutsiffrorna skrev sig till 5-2 till gästerna.

En för alla – alla för MAIS. Så löd banderollen i Mullsjö när Linköping gästade i första slutspelsomgången. På förhand såg hemmalaget starka ut men Östgötarna var inte att räkna ut denna kalla vårkväll i Nyhemshallen.
För det var Linköping som ägde tillställningen. 2-0 i första perioden var inte orättvis och när det stod 4-0 efter andra period på resultattavlan var det heller inte orättvist. Gästerna utnyttjade Mullsjös misstag och 2-0 målet gick rakt upp i krysset.

Där såg vi att Linköping menade allvar med att de vill spela SM-final det här året.
– Vi bjuder på deras mål, det är inte de som gör det bra utan vi som gör det dåligt, tyckte Mullsjös lagkapten David Gillek efter matchen.

”En klockren inte straff”
Andra period var mest intressant. Många målchanser bjöd på en intensiv tillställning och Linköping gjorde målen vilket Mullsjö hade svårt att få till med. Henrik Qvist, i Linköpings mål, stod sig starkt och räddade flera avgörande lägen för sitt lag.
Samtidigt rann det över för Mullsjö vid flera gånger. Först vid en omdiskuterad straff och sedan vid två fouls där spelarna startade gruff på planen, och domaren tvingades till att dela ut ett par utvisningar.
– Det är ju en klockren inte straff så det är klart man blev förbannad för den, men det är glömt nu och det är bara att ta nya tag inför nästa match, sa lagkaptenen som tyckte att det ingick i ett slutspel att det gruffades på planen.

Räckte inte till hemma – ”Vill ta revansch”
Publiken fanns där. En liten skara från Östergötland hade hittat till Mullsjö. Å andra sidan var det hemmafansen som lyfte Nyhemshallen. De hade verkligen ställt upp när spelarna inte gjorde det denna kvällen resultatmässigt.
– Jag tycker inte vi blev krossade idag, långt ifrån. Vi gör en dålig match, spelar vi bara på normala nivå.
Även om Isaac Rosén, Kim Ganevik och Sebastian Palmqvist hann reducera i sista perioden, hade Mullsjö förlorat denna aftonen. Linköping gjorde fem mål framåt och Mullsjö tre – det betyder nu att Mullsjö har allt att bevisa när lagen möts på söndag igen.
– Vi vill ta revansch på den här förlusten. Vi har gjort många bra matcher där uppe tidigare, vi är positiva inför söndagen, avslutade David Gillek.

Kommentarer

Fler nyheter

HV71 fick en lektion – ”Gjorde inte skitjobbet”

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren