Tenhult värvar från Assyriska – och duo förlänger

Nu står det klart: Tenhult värvar från Assyriska. Dessutom har två kuggar förlängt sina kontrakt.

Tenhult fortsätter förstärka inför den kommande säsongen i division 2.

Klubben meddelar i ett pressmeddelande att Hugo Lönn, närmast från Assyriska, har tecknat ett avtal över säsongen 2017.

– Hugo har visat framfötterna med sin kvicka bollbehandling. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta hos oss. Jag vill också passa på att tacka Assyriska för att övergången har löst sig på ett smidigt sätt, säger sportchefen Pierre Henriksson.

Lönn är fostrad i Husqvarna FF och har tränat med Tenhult under vintern. Han spelar på mittfältet.

– Jag känner mig väldigt revanschsugen då jag var skadad en hel del under förra säsongen. I Tenhult trivdes jag med både lagkamraterna och tränaren från första träningen, så det kändes helt enkelt som det bästa alternativet för mig att utvecklas och trivas som fotbollsspelare, säger Lönn.

Samtidigt står det också klart att mittbacksduon Merdin Kojic och Adam Hansson förlänger sina kontrakt med klubben.

Kojics nya avtal löper över säsongen 2017.

– Merdin har en väldigt hög högstanivå. Därför känns det skönt att han kommer att spela för oss även den här säsongen, säger Henriksson.

Kojic:

– Det känns bra i klubben och jag trivs med gänget.

Hansson har Tenhult som moderklubb och gjorde sina första matcher i a-laget som 16-åring 2015.

– Jag trivs väldigt bra och tror att Tenhult är den perfekta klubben för mig att fortsätta att utvecklas i. Jag tror att det kommer att bli en intressant säsong, med vår nya tränare och en del nya spelare. Men jag hoppas så klart att vi ska komma högre upp i serien än förra året, säger Hansson.

ALLT OM DEN LOKALA FOTBOLLEN – GÅ TILL VÅR FOTBOLLSSIDA

Kommentarer

Fler nyheter

HV71 fick en lektion – ”Gjorde inte skitjobbet”

Haidari: ”Jag saknar min ”bror” redan

VM-framgångar för Hallby-åkare

Förre HV-stjärnan om framtiden och NHL

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren