Tungt Ryssland stoppade Borgman

Det blev förlust för Andreas Borgman och hans Sverige i matchen mot Ryssland i Sweden hockey games. En match som inte gick till hans fördel i plus-och-minus-statistiken då han var inne på två mål bakåt. Slutresultatet skrevs till 2-4 (1-2, 1-1, 0-1).

Det var en virrig första period som Ryssland tog vara på. Där med var det underläge för Sverige med ett mål mot noll inför andra perioden. I den var det ett bättre spel som syntes från hemmalaget och matchen blev jämnare. Där med stod resultat 2-3 inför den sista perioden. Sverige jobbade sig allt närmre men fick emot sig en utvisning som Ryssland tog vara på. Därför gick istället bortalaget upp i en 4-2-ledning.

Sverige gjorde ett sista försök med att vända underläget. Med tre minuter kvar fick de med sig en utvisning och en sista chans att vända på matchen. Men de lyckades inte och resultatet kvarstod.

För Borgman var det ingen bra dag i landslaget. Då han var inne på två av fyra mål bakåt samt noll mål framåt fick han med sig en -2:a i statistiken. Han hade totalt åtta minuter och 54 sekunders istid.

Kommentarer

Fler nyheter

Finalplats i ungdoms OS för Annie

Rival kan tappa förre HV-stjärnan redan i höst

Väntat guld – damkvartett skrällde

Flera SM-guld för JSS

HC Dalen spikar truppen – sista pusselbiten på plats

JIK värvar från kvalmotståndaren

Tungt tapp för Tord

BILDEXTRA: Succé för cupfesten i Jönköping

Skadedrabbat Assyriska tappade poäng hemma

Sjätte förlusten för Tenhult